***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! ИРПС за изборите: Машината победи хартията с 59%. Задържаха още един ученик за бомбените заплахи


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 април   

 

„ Малко над 59% от гласоподавателите са дали своят вот с машина. Това са към 1,477 млн. души, а малко над 1,021 млн. са дали своят вот с хартиени бюлетини ". 

Това съобщи пред БНР Диана Ефтимова - ръководител на УС на Института за развиване на обществената среда.

***

В късните часове на 5 април чиновници на дирекция Киберпрестъпност към ГДБОП са задържали 17-годишен възпитаник от Бургас за отправени бомбени закани.

Младежът е употребявал анонимна пощенска услуга, с цел да разпраща десетки имейли с бомбени закани до учебни заведения в страната от 28 март и идващите дни.

***

Комисия за защита на конкуренцията санкции „ Лукойл България ” със 195 млн. лева, компанията ще апелира.

***

„ На изборите има явен победител - ГЕРБ - и напълно тях на отговорност е да сглобят държавно управление. 

Дойде времето да се види тяхното политическо майсторство. 

Най-големият стопански растеж се повдигна по време на кабинета " Петков ", тогава се живееше добре “. 

***

***

„ Надявам се да няма нов длъжностен кабинет. Имаме нужда от постоянно държавно управление, най-много от настоящ парламент. Като длъжностен министър, с поддръжката на Министерския съвет, ние още веднъж внесохме законите, които са извънредно значими за България. За мен е доста по-важно те да бъдат гласувани, в сравнение с аз да остана министър “.

***

Майката на Биляна Петрова е умряла през вчерашния ден. Това заяви нейна близка във " Facebook ".

Тя посочи, че от пандиза не са разрешили на Биляна да се сбогува с майка си. И написа: " Борисов, Гешев, Ваклин я убиха. "

***

Киев има подготвеност да разисква бъдещето на Крим с Москва, в случай че украинските сили стигнат до границата на окупирания от Русия полуостров, заяви в. " Файненшъл таймс ", като се базира на заместник-ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Андрий Сибиха.

***

Френският президент Еманюел Макрон съобщи на китайския си сътрудник Си Дзинпин, че разчита на него да " вразуми Русия " във връзка с войната ѝ в Украйна, оповестява " Франс прес ".

***

***

Северна Корея е подготвена да извърши нуклеарен опит " когато и да е ", съобщи в четвъртък южнокорейският министър на защитата Лий Джонг-сеоп.

„ Северна Корея към този момент е приключила подготовката за седмия си нуклеарен опит и е способна да извърши нуклеарен опит когато и да е ", цитира новинарската организация Ренхап думите на министъра на защитата.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР